A Hibridek


Eltekintve attól a ténytől, hogy el tudnak egy vonatot, egy teherautót vagy épp egy traktort húzni, itt az ideje, hogy mondjunk néhány szót a hibridekről és arról, ami őket különlegessé teszi.

Mint sok más emberi találmány a hibrid ragasztók is azért lettek kifejlesztve, hogy a felmerülő problémákat megoldják. Ragasztástechnikában két főoldal van, amelyet a ragasztók képviselhetnek. Az egyik oldalon a pillanatragasztók állnak, melyek könnyen kezelhetőek, gyors kikeményedést tesznek lehetővé, illetve jól ismertek mind az iparban, mind pedig a háztartásokban. A mérnökök előszeretettel szeretik alkalmazni a gyorsaságuk, az egyszerű és biztonságos használatuk miatt, illetve számos műanyagon alkalmazhatóak, ami az ipari területen egy óriási előny. Azonban nem rendelkeznek réskitöltő tulajdonsággal és nem rugalmasak.

A másik oldalon a szerkezeti ragasztók állnak. Kémiai besorolás szempontjából lehetnek epoxik, akrilok, poliuretánok, szilikonok vagy MS-polimerek. A nagy szilárdság mellett a réskitöltés a fémeken való nagy teljesítmény és a jó vegyi és környezeti ellenállóság, ami jellemzi őket.

Elmondható, hogy ezeket a ragasztókat egymáshoz képest ellentétes helyzetekben használják. A mindennapi életben azonban az alkalmazások nem mindig tartoznak e két szélsőséges esetbe. Vannak olyan esetek, amikor rest kell kitölteni, viszont szükség van a ragasztó gyors kikeményedésére. A műanyagokat nem mindig más műanyaghoz kell ragasztani, hanem fémhez vagy egy kompozithoz és eközben tartós környezeti hatásoknak is ellen kell állnia.

Ezek azok a szempontok, melyeket a Loctite fejlesztőmérnökei szem előtt tartottak és létrehozták a hibrid ragasztókat. Nem csak sikerült olyan ragasztóanyagot létrehozni, amely szerkezeti és környezeti tartósságot biztosít, de számos anyaghoz is jól tapad. Emellett nagyobb résben is gyorsan kikeményedik és az egyik legbiztonságosabb ragasztóanyag, mivel minimális egészségügyi kockázatot jelent a felhasználóra nézve.Hibrid ragasztók
Kattintson ide


Nézze meg Youtube csatornánkat további videókért
Kattintson ide