A folyadékok bent tartása


A folyadékoknak különböző szerepük lehet az iparban. Egyes esetekben ezek a folyadékok a végtermékek, például élelmiszer, ital vagy gyógyszerek. Más esetekben a végtermék létrehozásának és feldolgozásának az eszköze vagy a gyártógépek üzemben tartásának az eszköze, mint például finomítók, bányák, acélipar és sok más terület. Ezen kívül a folyadékok energia (hidraulika) vagy hőmérséklet átvitelre (fűtés rendszerek) is alkalmasak.

Egy dolog minden rendszerre igaz, a gyárban dolgozó mérnökök biztosak akarnak lenni, hogy a szóban forgó folyadékok a tartályokban és csővezetékekben zárt rendszert alkotnak. A legjellemzőbb pontok, ahol szivárgások fordulhatnak elő azok a pontok, ahol a csőelemek menetes kötéssel vagy illesztéssel kapcsolódnak.

Menetes csatlakozások elterjedésekor a tömítés függetlenül attól, hogy nem volt fém-fém érintkezés megoldható volt. Ilyen esetekben kendert, pasztát vagy teflon szalagot használtak.

Napjainkban sokkal innovatívabb megoldások léteznek erre a feladatra. Egyik közülük a Loctite 55. A csőmenettömítő zsinór elemi szálakból tevődik össze, melyet a mentre kell feltekerni. lehetővé teszi a fém és műanyag csatlakozások összeszerelését. A műszaki paramétereket meg kell vizsgálni, hogy meggyőződjön ez a megfelelő termék az alkalmazáshoz.

Ahol a Loctite 55 nem alkalmas, ott más megoldások is léteznek folyékony menettömítők formájában, melyek felhordás és összeszerelés után kikeményednek. Használatuk gyors és egyszerű, alkalmazás során nem járnak hulladékkal. Rendelkeznek ivóvíz engedéllyel DVGW engedéllyel és NSF minősítéssel, arra az esetre, ha élelmiszerrel vagy valamilyen itallal érintkeznének.

Több innovatív menettömítő (Loctite 55 is beleértve) a gázrendszerektől a folyadék rendszerekig alkalmazható. A gázok jellemzően olyan gázok is lehetnek, melyeknek a szivárgása nem előnyös.

A folyadékok vagy gázok szivárgása veszteséget okozhat, a termelés leállhat, a drága hidraulikus vagy pneumatikus berendezések károsodhatnak, de veszélyes a berendezéseket működtető szakemberek számára is. Ez az, amit egy komoly cég nem kockáztathat.

 

LOCTITE 55 pipe-sealing cord

Application Video LOCTITE 577Menettömítők
Kattintson ideNézze meg Youtube csatornánkat további videókért
Kattintson ide