Jobb később, mint soha


Hogy néz ki az utólagos menetrögzítés és mi a célja? Az utólagos menetrögzítés az, amikor az alkatrészek már összevannak szerelve és úgy viszi fel a menetrögzítőt.

Ennek az okai változhatnak. A berendezés több kisebb egységből áll, melyet darabonként kell összeszerelni. A csavarok szétszerelésével értékes időt vesztene. Másfelől nem biztosított a leállási idő, vagy olyan karbantartási tevékenyéget kell végezni a berendezésen, ahol az alkatrészek teljes szétszerelése túl bonyolult, nehézkes vagy veszélyes.

Vagy csak elfelejtette a menetrögzítőt használni…?

Akármelyik is, van megoldás. A termék neve Loctite 290. Ez egy anaerob termék, mely az összes anaerobra jellemző tulajdonságot magában hordozza, de rendelkezik egy kivételes tulajdonsággal: kapilláraktív, kis résméretben felkúszik a résbe. Ez lehetővé teszi, hogy összeszerelés után a csavarra csepegtessük és úgy bekúszik a menetek közé. Ezenkívül a kisebb szennyeződéseket is elviseli a felületen, mint például ipari olaj, korrózióvédő olajok, vágó-üregelő folyadékok, melyek nem minden esetben távolíthatók el a felületről szétszerelés nélkül.

Ez a termék hasznos lehet porózus anyagok hegesztésénél, öntött és porkohászati sajtolt fémalkatrészeknél.

Nézze meg, hogyan működik. Az alábbi linken találja a videót.

 

How to Apply Loctite Wicking ThreadlockerCsavarrögzítők 
Kattintson ideNézze meg Youtube csatornánkat további videókért
Kattintson ide